Bemutatkozás

kovacs edina

Történetem, azaz Szentestől Ausztriáig 

 

 

Kovács Edina vagyok, a West Best Job e.U. ügyvezetője. 1986-ban születtem Szentesen, Csongrád megyében. Három gyermekes anyuka vagyok.

2013 óta élek Ausztriában, Karintia tartományban kezdtem dolgozni egy hotelben szobalányként, 5 évet éltem Tirol „fővárosában” Innsbruckban, gyermekeim is itt születtek, majd a nagy távolság "visszább" hozott, jelenleg Bécsben élek.

Még itthon, a budapesti Általános Vállalkozási főiskolán tanultam, diplomámat közgazdaságtanból szereztem, Controlling szakirányon végeztem.

Tanulmányaim befejeztével lelkesen kezdtem az utam Magyarországon diákmunkával, majd később alkalmazottként és végül vállalkozóként. Mind vidéken, mind Budapesten megálltam a helyem, azonban sehol sem kerestem annyit, hogy a megélhetés mellett esetleg szórakozásra, vagy kicsit előre gondolva a jövőmre is jusson. Befizettem az albérletet, kifizettem a számlákat és jobb esetben nem kellett a bankkártyahitelemhez nyúlnom. Ismerős? Gyermekként nem egészen erről álmodoztam. Sokáig meg sem fordult a fejemben, hogy külföldre költözzek. A családomhoz közel képzeltem el az életem és gyermekeimnek is ezt a jövőt szántam. Anyagi biztonság, jövőkép és a kijózanító magyar valóság. Menjek vagy maradjak? Iskolatársaim, barátaim mind elmentek, Angliából, Németországból, Ausztriából kaptam híreket felőlük. A beilleszkedés nehezen ment távol a családtól, barátoktól, de mindannyian anyagi biztonságról számoltak be. Igen! Én is megyek!

 

 

Az elhatározás

 

Változtatok, ki kell törnöm a már sokat hallott komfortzónámból. Ausztriába költözöm! Az elhatározás után számos Hogyan - kérdés vetődött fel bennem, de az elhatározásom szilárd maradt. 

 

 • A német nyelvtudásom alaposan megkopott, az érettségim óta meg sem szólaltam.
 • Egy fillér félretett pénzem sem volt. 
 • Nem ismertem az országot, az osztrákokat. 
 • Nem tudtam milyen lehetőségeim lehetnek. 
 • A számtalan internetes álláshirdetés közül melyiknek hihetek.
 • Vajon megállom a helyem?
 • Mindent újra kell kezdenem?

 

Elárulom, féltem a bizonytalantól. A vágyott anyagi biztonság miatt bizony vissza kell ereszkednem azon a bizonyos létrán. Egy dolog adott erőt mindenhez, a tudat, hogy visszafelé mindig van út.

Takarító, szobalány, konyhai kisegítő, mosogató, nyelvtudás és tapasztalat nélkül ezek a munkák jöhettek szóba. Hónapokat töltöttem információk gyűjtésével és rájöttem, hogy minél több infóm van, annál több kérdésem is hozzá. De jó volna valakit felhívni, írni, aki minden kérdésemre tudja a választ! Sajnos nem volt ilyen, és talán ekkor ígértem meg magamnak, ha sikerül, én leszek az a bizonyos valaki, aki másokat fog segíteni értékes információval, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a külföldi munkavállalás.

 

 

Az első önéletrajztól az első munkáig

 

Hetekbe telt mire az első pályázatomat elküldtem, és hónapok mire megkaptam az első munkaajánlatot. Soknak tűnik? Nekem is az volt, de ha tudtam volna, hogy mit és hol keressek, milyen teendőim lesznek még az elutazás előtt, rengeteg energiát, időt és pénzt tudtam volna megspórolni. 

Az ausztriai hotelek által kínált ingyenes szállás és ellátás megoldotta a „Hogy induljak el egy fillér nélkül?” problémámat, valamint a kínált fizetés nagyon motiválóan hangzott. Elindultam! Keményen dolgoztam, takarítottam egy karintiai hotelben. A munka nem szégyen, mindegy ki és milyen pozícióban dolgozik, ha azzal meg tudja teremteni a saját és családja anyagi biztonságát. Téli szezon, nyári szezon, Karintia, Tirol, saját bőrömön tapasztalva ismertem meg az ausztriai hotelmunkákat, a szezonmunka sajátosságait, túl vagyok rengeteg adminisztratív teendőn, ismerem ezek ügyintézési menetét. 

 

 

A fenti ígéret

 

Ha a fenti kérdések, dilemmák foglalkoztatnak és eljutottál a menni vagy maradni kérdésig, de még tájékozódni szeretnél, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. Fordulj hozzám bizalommal!

 

Összeszedtem nektek mindazon információkat, melyekre szükségetek lesz ahhoz, hogy minél gyorsabban és zökkenőmentesen illeszkedjetek be az osztrák hétköznapokba. Ezeket az "Ausztria info" menüpont alatt találjátok részletesen.

 

 

Mindenkinek sok sikert és gyors munkakeresést kívánok!

 

Én csak egyetlen egy dolgot bántam meg, hogy nem indultam még hamarabb!

 
 

Koncepció

 

Segítünk a munkakereséshez szükséges pályázati anyag összeállításában, megkeressük az igényeiteknek megfelelő állást, és mindeközben ellátunk mindazon információkkal, melyekre szükségetek van a kezdetekkor, így nem csupán időt és energiát spórolhattok, az akár hónapokig tartó munkakereséssel járó adminisztratív teendőktől is megkímélitek magatokat! A kezdeti nehézségek leküzdése után szintén számíthattok ránk, szolgáltatásainkat tovább bővítettük, az alábbi témakörökben szintén állunk rendelkezésetekre:

 • Osztrák adó visszaigénylése

 • Osztrák pénzügyek: banki, biztosítási, megtakarítási termékek - tanácsadás/ügyintézés

 • Jogi tanácsadás / Ügyvédi képviselet

 

 

Nem vagyunk munkaközvetítők! Nem állunk kapcsolatban egyetlen munkáltatóval sem, nem az ő megbízásaikat teljesítjük, nem az ő igényeket kívánjuk kiszolgálni, és nem az ő elvárásaiknak akarunk megfelelni, hanem a Tiéteknek!! A TI igényeiteknek megfelelő állást keressük meg számotokra, előzetes igényfelmérő kérdőívben megadott feltételeitekhez igazodva! Nem egy előre meghirdetett pozícióra jelentkezünk, ahol rögzített feltételekkel pályáztatunk! Számunkra TI vagytok a fontosak és nem a munkáltató!

 

Koncepciónkat a nagy számok törvényére alapoztuk, pályázatotokat több, mint 7000 különböző ausztriai vendéglátó egységhez továbbítjuk.

 

 

Miért előnyös ez a számotokra?

 

 • Minél több helyre pályázunk, annál nagyobb esély nyílik arra, hogy pont akkor van szükség rád, mielőtt még a megüresedett pozíció meghirdetésre kerül. Így nem lesz versenytársad, nem kell „megküzdened” az előre meghirdetett állásajánlatokra jelentkező akár több száz pályázóval.

 

 • Nem a munkaadó az, aki kiválaszt Téged, hanem fordítva. Te leszel az, aki a visszaérkező állásajánlatok közül munkaadót, munkahelyet választhatsz. Nem Neked kell megküzdened a pályázókkal, a munkaadók küzdenek érted ajánlataikkal.

 

 • Nem kell hónapokon át keresgélni az állásajánlatokat, egyesével megpályázni, majd várni, hogy talán valamikor munkába állhatsz. Ezzel a módszerrel azonnal megtalálod azokat a munkáltatókat, akiknél akár már holnap kezdhetsz is.

 

 • A pályázati anyagod kiküldését követően, akár egy óra múlva, de legkésőbb másnap folyamatosan kapod az ajánlatokat e-mailben, telefonon. Nem kell megijedned, erre a célra kapni fogsz tőlünk egy ideiglenes e-mail fiókot, melynek jelszavát a pályázat kiküldését követően rendelkezésedre bocsájtjuk, így azonnal láthatod közös munkánk eredményét. 

 

 • Nem hagyunk magadra, előzetes egyeztetést követően segítünk megválaszolni a különféle ajánlatokat, és tanácsainkkal támogatunk a végső döntés meghozatalában.

 

Szolgáltatásaink

 

1. Ausztriai hotelmunka - Pályáztatás

 

2. Osztrák adó visszaigénylése

 

3. Osztrák Pénzügyek: Osztrák banki, biztosítási, megtakarítási termékek - Tanácsadás

 

4. Jogi tanácsadás, ügyvédi képviselet

 

 

1. Ausztriai hotelmunka - Pályáztatás

 

A West Best Job e.U. elsősorban ausztriai hotel munkára specializálódott. Komplex szolgáltatást nyújt mindazok számára, akik szeretnének Ausztriában munkát találni, és teljes körű információt kapni, a mindehhez szükséges feladatokról, teendőkről, megkímélni magukat a hónapokig tartó pályázással járó adminisztrációtól.

 

 

 • Segítünk a pályázati anyagod elkészítésében (önéletrajz, motivációs levél, kisérőlevél)

 

 • Létrehozunk Neked egy ideiglenes e-mail fiókot, amelyről pályázatodat több, mint 7000 különböző ausztriai hotelnek továbbítjuk (vendéglátóipari adatbázisunk rendelkezésre bocsájtása), megkímélve téged az akár hónapokon át tartó pályázástól, az ezzel járó adminisztrációtól, hogy idődet és energiádat inkább az új munkádra tudd fordítani.

 

 • Nyelvi segítségnyújtás a pályázati folyamat ideje alatt. Természetesen Veled egyeztetve szívesen válaszolunk helyetted emailben a munkaajánlataidra. 

 

 

 

 • Felkészítünk, hogy mire érdemes odafigyelned, és hasznos tanácsokkal látunk el a kinti életkörülményeid megkönnyítéséhez.

 

 

Ami a legfontosabb, folyamatosan kapcsolatban maradunk egészen addig, még szükséged van ránk! Honlapunkon összeszedtük számodra mindazon hasznos információkat, melyekre szükséged lehet! Facebook csoportunkban pedig napi szinten osztunk meg 1-1 rövidke, éppen aktuális, valószínűleg téged is érintő hasznos információt.

Ha mégsem találnád meg a kérdésedre a választ, bármikor megkereshetsz minket kérdéseiddel, nem hagyunk egyedül!

 

 

Szolgáltatás menete, közös feladataink

 

1. Az első lépés, hogy összekészítjük a pályázati anyagot, melyet a potenciális munkaadókhoz továbbítunk.

Szükségünk van:

 • Fényképes önéletrajzodra (ha lehet, word formátumban)
 • Azon végzettségeidet igazoló okmányokra, melyek a pozíció betöltése szempontjából előnyösek lehetnek
 • Ha van, referencialevélre vendéglátásban ellátott tevékenységedről, vagy ha már dolgoztál német nyelvterületen munkabizonyítványra=Arbeitszeugnis-ra 

A fenti dokumentumokat kérlek, az alábbi email címre továbbítsd: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2. Ha megkaptuk a pályázati anyagot, küldünk Neked egy igényfelmérőt, hogy tudjuk, milyen jellegű elvárásaid vannak jövőbeni munkahelyeddel kapcsolatban, valamint a közös együttműködésünket igazoló megbízási szerződést, melyet emailben, színesben bescannelve kell nekünk visszaküldened.

 

3. Ezt követően elindulhat a közös munka, létrehozzuk, a saját nevedre szóló e-mail fiókodat, ahonnan a pályázati anyagodat, több, mint 7000 különböző vendéglátóegységnek továbbítjuk. A pályázati anyagok kiküldését követően megadjuk a hozzáférést, és már láthatod is milyen ajánlataid érkeznek. Napi kapcsolatban leszünk Veled, hogy tanácsainkkal támogassunk a végső döntés meghozatalában.

 

4. Amennyiben megkapod az igényeidnek megfelelő munkát, elsődleges feladatunk lezárult, kiállítjuk nevedre az egyszeri sikerdíjról szóló számlát, amelyet 45 nappal később kell csak rendezned, hogy már első fizetésed is megérkezzen. A jövőben is szeretnénk Veletek kapcsolatban maradni, élménybeszámolóitokat meghallgatni, és a továbbiakban is segítségetekre lenni, hogy tudjátok nem vagytok egyedül!

 

2. Osztrák adó visszaigénylése

 

Az évek során egyre többen kerestetek meg bennünket a témával kapcsolatban, ami nem is csoda, hisz akár nagyon rövid ledolgozott osztrák munkaviszony után is jelentős összeget kaphattok vissza az adótokból.

 

Előzetes kalkuláció után még beadás előtt megtudhatjátok mekkora összeg jár Nektek az adott évre!

 

Az osztrák adóbevallás alkalmazottaknak nem kötelező, a kalkuláció után eldönthetitek beadjuk nektek, vagy sem. Az osztrák adóvisszaigénylésre az adott tárgyévtől számított 5 évetek van, ha ebből kicsúsztok, pozitív adóbevallás esetén sem jár vissza semmi.

 

HA MÁR DOLGOZTATOK KINT AKÁR 1 HÓNAPOT IS, KÉRJÉTEK ELŐZETES KALKULÁCIÓNKAT, hisz az semmi sem kerül!

 

A kalkuláció elkészítéséhez és az adóvisszaigénylésetekhez szükségünk van a “Finanzonline” kódotokra (osztrák NAV online felületére való belépési kód)

 

Osztrák Finanzonline kód igénylése:

NAGYON FONTOS!! CSAK AKKOR TUDJÁTOK A KÓDOT MEGIGÉNYELNI HA AUSZTRIÁBAN TARTÓZKODTOK!

 

 • Személyesen: A hozzátok legközelebb lévő Finanzamtban (osztrák NAV) az erre alkalmas nyomtatvány kitöltése után, személyesen helyszínen megkapjátok. Vigyétek magatokkal az Ecardotokat, Meldezetteleteket és osztrák adószámotokat.

 

 • Online igénylés után az OSZTRÁK lakcímetekre postázzák, melyet saját kezűleg kell átvegyetek a postástól.

 

AZAZ, HA OTTHON, MAGYARORSZÁGON VAGYTOK NEM TUDJÁTOK MEGIGÉNYELNI, HISZ VAGY OSZTRÁK LAKCÍM, VAGY SZEMÉLYES JELENLÉT SZÜKSÉGES HOZZÁ!!

További információkért forduljatok kapcsolattartóitokhoz, vagy írjatok nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

 

 

Kapcsolattartóink:

Kovács Edina - +43 664 264 7677

Fejes Ágnes - +36706331473

Faragó Anikó - +36205127495

Nagy Tamás - +36303296087

 

 

3. OSZTRÁK PÉNZÜGYEK

 

Szívesen segítünk annak, aki a nyelv miatt vagy más okból kifolyólag nehezen igazodik ki az osztrák ügyintézésben, nem tudja hová forduljon az alábbi témakörökben:

 

Osztrák banki ügyintézés

 • szabadfelhasználású hitelek

 

 • lakáshitelek új otthonra, meglévő hitelkiváltás (költség, havi részletcsökkentés), szövetkezeti lakásokra is (akár önerő nélkül is jó hitelképesség esetén), akár 0,4% os kamattal

 

 • Hitelek Ausztriában dolgozóknak de magyarországi ingatlanra is

 

Osztrák biztosítási ügyintézés

 • Vagyonbiztosítások: (lakás, autó kötelezőbiztosítás, casco…)

 

 • Személybiztosítások: (élet, baleset, nyugdíj, utas biztosítás…)

 

Pénzügyi befektetések, megtakarítások (pénz és részvényalapú)

 

További információkért forduljatok Béres Erika kolléganőnkhöz az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy telefonszámon: +4369911899228

 

 

4. Jogi tanácsadás / Ügyvédi képviselet

 

Az alábbi szolgáltatásunkat partnerünkön, a MAG. BALÁZS ESZTEGAR RECHTSANWALT BÜRO - Ügyvédi irodán keresztül érhetet el.
 
Weboldal: www.esztegar.at
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +4319974102

 

Árak

 

1. Ausztriai hotelmunka - Pályáztatás

 

 

Nem kell előre semmilyen díjat fizetned, hisz nem vagyunk közvetítők! Pont ezért nekünk is érdekünkben áll, hogy elképzeléseidet megvalósítsuk! Nálunk utólag fizetsz ha fenti ígéreteinket már mind megkaptad!

 

Tesztelj minket, hisz az nálunk semmibe sem kerül!

 

Mind magánszemélyként, mind a West Best Job e.U. ügyvezetőjeként tudom, hogy minden kezdet nehéz és mi elsősorban támogatni szeretnénk Téged tapasztalatainkkal, nem pedig megnehezíteni az elindulásodat még több plusz költséggel. Ha fenti ígéreteinket mind beváltottunk:

 

 • első megbízásnál 350 euró
 • második megbízásnál 250 euró
 • minden további megbízás esetén 200 euró

 

TE IS LÁTHATOD, MEGÉRI HOZZÁNK VISSZATÉRNED

 

 

45 napos fizetési határidőt biztosítunk a számodra, belekalkulálva, hogy már az első fizetésed megérkezzen!

 

 2. Osztrák adó visszaigénylése

 

Előzetes kalkuláció           Ingyenes

Előzetetes kalkulációnkat követően eldöntheted, hogy szeretnéd e az adott évben leadni a bevallásodat. Amennyiben a leadás mellett döntessz:

Adóbevallás leadása         80 euro/év/fő

 

  3. Osztrák Pénzügyek
 
 

Ingyenes személyre szabott pénzügyi tanácsadás. A tanácsadást követő esetleges szerződéskötésnél a pénzintézettől kapjuk a díjunkat, azaz INGYENES!

 

 

4. Jogi tanácsadás / Ügyvédi képviselet
 
 
Az alábbi szolgáltatásunkat partnerünkön, a MAG. BALÁZS ESZTEGAR RECHTSANWALT BÜRO - Ügyvédi irodán keresztül érhetet el.
 
 
Weboldal: www.esztegar.at
 
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Tel: +4319974102
 
 
 
Kérlek keresd fel az irodát a fent látható elérhetőségek valamelyikén és kérd előzetes árajánlatukat!
 

Jelentkezés

 

1. Ausztriai hotelmunka - Pályáztatás

 fejes agnes

Kapcsolattartó: Fejes Ágnes

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36706331473

 

Anikó.png 

Kapcsolattartó: Faragó Anikó

Email: aniko.faragoEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36205127495

 

2. Osztrák adó visszaigénylése

nagy tamas 

Kapcsolattartó: Nagy Tamás (külső tanácsadó)

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

3. Osztrák Pénzügyek: Osztrák banki, biztosítási, megtakarítási termékek - Tanácsadás

 beres erika

Kapcsolattartó: Béres Erika

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +4369911899228

 

 

4. Jogi tanácsadás, ügyvédi képviselet

 balazs esztergar

Ügyvéd: Mag. Balázs Esztegár
 
Weboldal: www.esztegar.at
 
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Tel: +4319974102

 

West Best Job e.U.

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám: +43 664 264 7677

Facebook oldal: Elérhető itt

Weblap: www.ausztriaimunkak.eu

Székhely: 2534 Alland, Babenbergergasse 83. (Österreich)

Kapcsolat

West Best Job e.U.

Email cím: info@ausztriaimunkak.eu
Telefonszám: +43 664 264 7677
Facebook oldal: Link
Székhely: 2534 Alland, Babenbergergasse 83.

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkapd az aktuális információkat az ausztriai munkákkal kapcsolatban.