Munkába állásotokat követően szükségetek lesz egy osztrák számlaszámra, ahová a fizetéseteket kapjátok. Ritka esetben fizetnek ki készpénzben, illetve külföldi számlaszámra sem szeretnek utalni.

 

Ha a munkaadó mégis elfogadja a magyar számlaszámot (nem elég a számlaszám, az IBAN számra és a SWIFT=BIC kódra is szüksége lesz), de hosszabb távra terveztek, akkor érdemes osztrák számlaszámot nyitnotok költségeitek csökkentése szempontjából. A magyar számlát használni külföldön költségesebb, mint az osztrákot. Ezt érdemes elintéznetek a munkába állást követő első szabadnapotokon, hogy a munkáltató az első fizetéseteket már ide tudja utalni. A bankkártya legyártása akár 2-3 hetet is igénybe vehet, ezzel érdemes számolnotok.

 

 

Mire érdemes odafigyelnetek bankszámla nyitásnál?

 

  • Olyan bankot válasszatok, mely kiterjedt bankfiókhálózattal rendelkezik, hiszen a következő szezon alkalmával lehet teljesen más tartományban lesztek, ha ügyet kell intéznetek, jó ha van a közelben bankfiók.
  • Sok időt és energiát tudtok megspórolni, ha a számla mellé internetbank szolgáltatást is igényeltek (ehhez szükségetek van egy osztrák mobiltelefonszámra). Kinti és otthoni tartózkodásotok idején is számtalan dolgot tudtok elintézni anélkül, hogy be kelljen mennetek a bankfiókba.
  • Raiffeisen Bank, Sparkasse, Volksbank, BAWAG PSK, Oberbank a legelterjedtebbek, a településen lévő választási lehetőségek közül itt érdemes ajánlatot kérnetek.

 

 

Bankszámlanyitáshoz szükséges iratok

 

  • személyi igazolvány vagy útlevél
  • lakcímeteket igazoló irat (Meldezettel)
  • Munkaszerződés (Arbeitsvertrag) (nem mindenhol kérik, de azért legyen nálatok)
  • Osztrák telefonszám

 

Kapcsolat

West Best Job e.U.

Email cím: info@ausztriaimunkak.eu
Telefonszám: +43 664 264 7677
Facebook oldal: Link
Székhely: 2534 Alland, Babenbergergasse 83.

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig megkapd az aktuális információkat az ausztriai munkákkal kapcsolatban.